Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

lauantai 21. maaliskuuta 2015

Kevätsiivousta

Auringon paiste piristää ja saa mielen niin iloiseksi. Keväiset aamut ovat ihania, kun herätessä aurinko alkaa nousta ja pikkuhiljaa verhojen takana päivä kirkastuu.


Eilen ostetut tulppaanit hehkuvat auringon valossa. 


Yrtitkin ovat jo hyvässä kasvussa. Persiljakin ehti hyvin toisten mukaan, vaikka kasvimaalla sen itämistä saa aina odottaa.  


Kevääseen kuuluu myös kaikenlainen siivous. Sitä minäkin suunnittelin tälle päivälle ja onneksi pitkästä aikaa saatiin käytettyä matotkin pihalla. Työkavereiden innoittamana ryhdyin myös sisäiseen siivoukseen. Olivat kuulemma saaneet ihan uutta virtaa ja tarmoa detox-kuurin ansiosta. Eihän minua tarvinnut kauan houkutella, kun nyt ensimmäistä kertaa elämässäni ostin tällaisen kuurin ja aloitin sen tänään.  Kokeillaanpa toimiiko kuuri meikäläisellä. Ainakin etiketin teksti lupaa virkeyttä ja elinvoimaa.


 Laimennettua nestettä nautitaan päivän mittaan puoli litraa. Maku ei ollut mikään ihmeellinen, mutta kyllähän se ihan helposti tuli juotua. Juoman join ennen puoltapäivää ja iltapäivällä  piti sitten juoda vettä oikein urakalla, mutta ehkä se kuuluu kuurin puhdistavaan vaikutukseen. Vesi huuhtelee elimistöstä kuona-aineita. Juomaa voi juoda enintään kolme viikkoa ja sitten pidetään tauko. Itselleni taitaa vähempikin aika riittää.

Näin ensimmäisen päivän perusteella en voi vielä mitenkään hehkuttaa pirteyttä ja jaksamista. Olo on ollut aivan tavallinen lauantaiolo, paitsi, että aurinko on paistanut ja piristänyt. Olisikohan pilvisenä päivänä huomannut detox-kuurin vaikutukset paremmin? 

Iltapäivällä päästiin taas pitkästä aikaa pihahommiin. Ruokailutilan ikkunan takana, aivan talon vieressä kasvaa pihlaja. Se oli nyt tullut tiensä päähän. Sahaa ennenkin käyttänyt isäntä kaatoi pihlajan suit sait sukkelaan ja risutkin kannettiin yhdessä silppuri- ja halkorantteelle. 


Haravointi vielä jäi, mutta onkohan se niin tarpeellistakaan.
Nyt ilta-aurinko pääsee paistamaan ruokailutilaan, mutta ehkä jotain muutakin voi noilla kulmilla tapahtua. Puun kaataminen on aina jotenkin surullista, mutta joskus se on välttämätöntä ja muuttuneeseen maisemaan tottuu kyllä pian.

Tänään on puhaltanut kylmä pohjoistuuli ja lämpötila on ollut pakkasella auringonpaisteesta huolimatta. Huomenna maa muuttuu valkoiseksi. Talvi palaa hetkeksi, mutta toivottavasti vain lyhyeksi hetkeksi.

4 kommenttia:

 1. Kiitos! Pimeän talven jälkeen auringon valo on niin elähdyttävää.

  VastaaPoista
 2. Ihana kuva tuo ensimmäinen <3
  Puun kaataminen herättää kyllä kaikenlaisia tunteita, mutta onneksi uusia voi aina istuttaa jos siltä tuntuu :D Pitäisköhän minunkin laittaa jo persiljaa, meinasin et laitan sen suoraan kasvimaalle, mutta hidashan se on itämään... ;) Timjami ja basilika ovat jo hyvllä alulla myös minulla!

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Saahan sitä persiljaa kaupastakin, mutta kylvin, kun siemeniä löytyi pussista. Pääsiäisruohot ovat nyt valmiina ;) Yllätyin, kun niin nopeasti itivät.

  VastaaPoista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.