Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

maanantai 16. maaliskuuta 2015

Kukkasuunnitelmia

Käväistiin viikonloppuna pikaisesti katselmassa kevään edistymistä muualla Suomessa. Pihassamme ei ole lunta juuri ollenkaan, vain joitakin lumikasoja. Pellot talon ympärillä ovat niin ikään lumettomat. Muutaman kilometrin päässä sisämaahan päin lunta oli vielä selvästi enemmän. Matkan edistyessä ja etelää kohti ajaessamme lumen määrä vain kasvoi ja kasvoi. Näimme sydänmaalla pihapiirejä jotka olivat aivan kokonaan lumen peitossa ja katoilta valunut lumi liki peitti ikkunat.

Lumen määrä ja kevättalven tunnelmat saivat auton nokan suuntaamaan Viherlandian kasvihuoneita kohti. Siellä kevät oli jo täydessä vauhdissa.


Kuvat otin kännykällä, ja eihän ne onnistunut ollenkaan, kun koitin kuvailla vaivihkaa.


Kevätkukkaistutusten huumaannuttamana suuntasin katseeni daalioiden mukulavalikoimiaan. Viherherlandiasta voi ostaa mukuloita ja sipuleita yksittäin ja rohkaistuin ottamaan muutaman mukulan koekappaleiksi. En ole aikaisemmin näitä daalioita kasvattanutkaan. Toivottavasti onnistun kukittamaan nämä kaunottaret.Pinkkiähän se olla pitää, mutta gladioluksen sipulit valitsin niin, että niiden oranssi sopisi hyvin huvimajan keltaiseen maaliin. Gladioluksiakaan en ole vielä koskaan kasvattanut. Toivottavasti onnistun niiden kanssa, sillä olen haaveillut galdioluksia kukkapenkkiini ja kenties maljakkoon loppukesällä.


Pitihän minun taas hiplata myös siemenpusseja ja muutama sieltäkin tuli mukaan.

Viherlandiassa voi päästää puutarhahaaveet valloilleen. siellä on tarvikkeita joka lähtöön. Olisikohan pian uuden ruusuportin aika? Mielessäni olen jo paikankin sille suunnitellut ja kuvitellut miten ihanasti köynnösruusu siihen tukeutuu. 


Haaveita riittää. Todellista puuhaa riittää sitäkin enemmän ja siihen pitää ensi viikolla tomerasti tarttua. Nyt on mennyt pari viikkoa ihan muissa ajatuksissa. 

Kevätterveisin :)

4 kommenttia:

 1. Daaliat ovat helppoja. Taatusti onnistut. Ihanat portit!

  VastaaPoista
 2. Daalioiden paikkaa pitää vielä miettiä. Olisiko parempi laittaa ruukkuun kasvamaan ja siinä ulos, vai panisinko ne esikasvatuksen jälkeen perennapenkkiin. Olisi kiva jos ne näkyisivät pihalle tultaessa. Ehkä nyt on viimein hyvä syy ostaa kunnon ulkoruukut.
  Portit ovat kyllä hienoja. Hinnoittelu oli kummallista. Heppoiset kalliita ja tukevat halpoja. Kummallista.

  VastaaPoista
 3. Daaliat ovat helppoja ja kauniita (paitsi viime kesänä kukkivat huonosti, oli varmaan kylmän alkukesän syy tai huonolla hoidolla...) Ja minulla ne ovat kasvaneet aina isoissa ruukuissa, nyt haaveilen että saisin ne kukkapenkkiin, ei tarvitsisi niin huolehtia kastelusta!
  Ja ruusuportista minäkin haaveilen tai kärhöportista :D

  VastaaPoista
 4. Taidan päätyä istuttamaan daaliat mukulat ruukkuun. Etupihan perennapenkki on tupaten täynnä ja takapihalla vielä vaiheessa. Ruukkuja voi vaikka nostella sisällekin, jos kylmä uhkaa. Vaan mistä löytäisin mieleiset ruukut?

  VastaaPoista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.