Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

lauantai 11. huhtikuuta 2015

Kainon Kuohun kevät

Ihana kevätpäivä. Se kuitenkin kului mukavasti sisätiloissa juhlatunnelmissa, joten vasta illalla pääsin käveleskelemään pihalle. Ensimmäiset krookukset aukovat täälläkin nuppujaan. Nämä ovat jotenkin pienempää lajiketta ja olivat pihallamme valmiina. Ne krookukset, jotka olen itse istuttanut odottelevat paksun lehtipeiton alla pensashanhikkien juurella. Kai ne sieltä joskus nousevat, mutta lehtipeitto lämpenee hitaasti.


Kainon Kuohun vedenpinta nousee ja nousee. Vesi virtaa todella nopeasti uomassa ja välillä siihen muodostuu pyörteitä. Virta solisee ja kohisee, mutta sen kuulee vain aika läheltä. Virtauksen voimakkuus pelottaa minua. Muutamassa sekunnissa veteen pudonnut oksa on jo monen metrin päässä putoamispaikaltaan. Onneksi lapset ovat kasvaneet isoksi, muuten keväisin saisi olla sydän kylmänä vahtimassa lasten leikkejä ulkona. 


Kaupungin läpi virtaava joki kuljettaa mukanaan kaikenlaista roskaa. Osa on selvää rakennusjätettä, jota lentää jokeen työmailta. Styroksipalat murenevat virtaavassa vedessä. Osa on kuitenkin aivan tahallaan luontoon heitettyä roskaa: pulloja, pitsalaatikoita, karkkipaperia... Melko ikävä näky. Kun vedenpinta laskee, roskat pitää käydä keräämässä pois.. 


Kevät on tullut Vaahteran lehdelle. Kohta vihertää ja puron pinta laskee. kapeaksi syväksi uomaksi, jonka partaalla kukkivat isot lemmikit.


Aurinkoiset kevätpäivät ovat aivan parhaita. Saisimmepa lisää tällaisia!

4 kommenttia:

 1. Kauniita krookuksia =) Vesi tekee aina niin hienon elementin puutarhoihin. Joskin surullista tuo roskaaminen. Meidänkin lähijoessa kelluu jos jotakin ylimääräistä eritoten näin keväisin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos. Puro on ihana, mutta sen töyräs on haasteellinen,se kasvaa rikkaruohoa, etenkin nokkosta. Viikate on hyvä apuri, mutta eihän niitä sillä saa niitä lopullisesti pois. Puron yli ei pääse, jos roskia on toisella puolella, sinne jäävät, kun niitä ei voi käydä keräämässä.

  VastaaPoista
 3. Surullista tuollainen luonnon roskaaminen :(

  VastaaPoista
 4. Niinpä. Kyllä harmittaa katsella törkyjä. Eilen näin olohuoneen ikkunasta, kun kenkälaatikon kokoinen pahvilaatikko seilasi melko vauhtia alavirtaan. Ihmetyttää miten sekin oli sinne joutunut.

  VastaaPoista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.