Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Keltaisten kukkien päivä

Auringon paiste ja päivä päivältä aavistuksen lämpenevät säät saavat täällä pohjoisessakin kukkien nuput avautumaan. Jostakin syystä keltaiset krookukset kukkivat penkissäni viimeisimpänä, mutta onneksi ei vähäisimpänä.


Aikaisempien pääsiäisten tete-narsissitkin ovat avanneet kukkansa pikkuruisiin varsiin.


Keväinen linnunsilmä odottelee yhä lämpimiä päiviä kukkiakseen, nyt vielä vaatimattomat kukat kellastuvat lisääntyvän lämmön ja auringon paisteen myötä.


Koko talven ajan olen kerännyt ruuanlaitossa ja leivonnassa jäljelle jääviä kananmunankuoria.Nyt purkki alkoi olla tiivistämisestä huolimatta turhan täynnä, joten oli aika murskata kuoret ja aloittaa niiden hyötykäyttö.


Kätevä emäntä löytää tähän hommaankin sopivan työkalun. Munankuoren murskaajaksi valikoitui liiteristä sopiva koivuhalko. Varmaan tehosekoittajakin murskaisi kuoret, mutta sitä en käyttänyt, koska ajattelin terien tylsyvän. Hyvinhän koivuhalkokin hommansa hoiti.Kuorimurskan käytän kalkitsemaan kukkaruukkuja ja laatikkopuutarhaa. Koekaniinina sai toimia laventeli, joka kellarissa vietetyn talven jälkeen on aloittanut kasvunsa kasvihuoneessa. 


Tulevalle viikolle on tiedossa monenlaista puuhaa. Onneksi vappu pidentää viikonloppua ja silloin on hyvää aikaa tehdä taas pihatöitä. Jospa vihdoinkin säät alkaisivat oikeasti lämmetä ja pakkasyöt loppuisivat.
                                                           Mukavaa viikkoa jokaiselle!

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Eikö olekin. Aikaisemmin laitoin munankuoret aina kompostiin, onhan niistä sielläkin hyötyä, mutta jospa tämä olisi kalkin korviketta.

      Poista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.