Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Keltaista toukokuuta etsimässä

Sateinen laatikkopuutarha näyttää ankealta ja harmaalta. Siellä ei tee mieli puuhata mitään. Eikä uloslähtö muutenkaan houkuttele.  Kasvimaan käännössä suivaantunut selkäkään ei innostu puuhailusta kylmässä eikä kosteassa, joten on siis aika etsiä toukokuun värejä ihan jostakin muualta.


Keltaisen toukokuun etsintään lähdettiin Suomen toiselle laidalle Saimaan rannalle. Siellä on kevät jo aavistuksen pidemmällä, kuin täällä kaukana lehdettömällä Pohjanmaalla. Aurinkokin löytyi, ainakin joksikin aikaa. Lahden pohjukassa oli miltei kesäinen tunnelma käen kukkuessa ja lokkien kirkuessa. Vesi oli kyllä viileää, mutta tuonne se talviturkki tuli heitettyä. 


Keltainen toukokuu löytyi mummolan kukkapenkistä, koivikkojen hiirenkorvista, vaahterankukista sekä kosteikon ojan rentukoista.

Jotain keltaista sain myös mukaani siskon kukkapenkistä. Ihanat keltaiset ja punaiset esikot muuttivat maisemaa ja pääsevät ilahduttamaan tulevia keväitä keltaisuudellaan. Jotain sinistä sain myös: Siskon kattilalöytöön on mukava laittaa kesäkukkia, kunhan esikot saavat sijansa paikasta, jossa ne saavat levitä rauhassa. Toivottavasti saimme mukanamme kaiken tuon keltaisuuden ja vähitellen huomaisimme sen myös täällä. Sitä odotellaan, samoin kaivattua lämmintä henkäystä.

6 kommenttia:

 1. Onneksi Saimaalta löytyi vihreää ja keltaista. Mikään ei ole turhauttavampaa kuin viimainen, kylmä ja märkä keli, juuri silloin kun olisi aika tehdä kaikkea kivaa puutarhassa. Toivottavasti kylmyys jo vähitellen hellittäisi otettaan ja ilmat lämpeäisivät =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä täytyy vielä kestää pari kylmää päivää(toivottavasti vain ne) ja sitten on luvattu lämpenevää. Mutta harvinainen kuu. Yhtään yli 20 asteen päivää ei ole ollut, eikä ennustuksetkaan lupaa. Lämmintä odotellessa!

   Poista
 2. Herttainen tuo keltainen esikko <3 Ja minä niin tykkään rentukasta!
  Kylmää ja märkää on, vaikka välillä aurinkokin hieman kurkistaa pilven takaa :(
  Sen verran eilen tehtiin istutushommia, että kirsikkaluumut ja marjapihlajat saivat lopullisen sijoituspaikkansa ja vettä tihuutti koko ajan :D
  No keskiviikosta alkaen pitäisi olla lämpiävää, jo sitä on odotettukin!
  Ihanaa alkanutta viikkoa Leena <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt onneksi aurinko paistaa, vaan töihin pitää lähteä. Illalla tietenkin sataa, kun pitäisi tuolla mullassa möyriä :( Aurinko kuitenkin antaa iloa päivään. Sitä toivon myös sinulle!

   Poista
 3. Toivottavasti tulisi enemmän aurinkoisia päiviä :)
  Meillä päin oli maanantaina aivan karmea sää, mutta nyt tiistaina alkoi tas aurinkoakin näkymään.. toivottavasti näkyy lähitulevaisuudessakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just katsoin sääpäiväkirjasta, että vuosi sitten oli 29astetta lämmintä 19.5. Toivottavasti edes 15astetta ylittyisi jonakin toukokuun päivänä. No onneksi on luvassa pari vähän aurinkoisempaa päivää.

   Poista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.