Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Miks ei kesä jo tuu

Kylmä, sateinen sää pyörii seudun yllä, eikä suostu väistymään. Viime yönä lämpötila oli reippaasti pakkasen puolella ja varmaan on tulevakin. Illat kuluvat tavalla tai toisella työn merkeissä ja pihatyöt ovat aina vaiheessa. Onneksi kevät kuitenkin etenee ja kasvun huomaa selvästi. Ainakin nurmikko kasvaa kohisten saadessaan sadetta. Leikkuri pitää pian valjastaa työntäjän eteen. Tällä pihalla kyllä riittää leikkurin lykkäämistä, vaan sekin pitää ajatella hyötyliikunnan kannalta. Ruohonleikkaajan kuntokin kasvaa kohisten, kun pari kertaa viikossa työntää leikkuria monta tuntia.

Kasvun huomaa myös narsisseissa. Pihalla oli valmiiksi istutettuina paljon narsisseja, me vain saamme ihastella niiden kasvamista ja leviämistä.Helmikuun lopulla ostin alenarsisseja ja laitoin ne ruukkuun saman tien. Nyt nekin ovat avautumassa kukkaansa. Ja onnistunut ostos olikin. Ovatpa ne kauniita.Ruukku oli aluksi kellarissa, mutta jossain vaiheessa siirsin sen kasvihuoneeseen, jossa hitaasti, mutta varmasti narsissit ovat kasvattaneet lehteä ja kukkavanan. Ajattelin, että ne kukkisivat pääsiäisenä, mutta kasvua en ole voinut nopeuttaa. Tänään kuulin ensimmäisen pääskyn laulavan, itse lintua en kuitenkaan nähnyt. Mutta ei yksi pääsky kesää tee. Tuuli on nyt niin kylmä, että sormet kohmettuivat muutaman minuutin kuvauskierroksella.
Yleensä näihin maisemiin pääskyt tulevat heti toukukuun alkupäivinä, nyt olen jo ehtinyt odotella niitä.

Viime vuonna tähän aikaan oli melkoiset helteet. Lämpötila oli 20 astetta korkeampi, kuin nyt. Kesäkuussa toukokuun lämpö muuttui sitten arktiseksi kylmyydeksi ja sitähän sitten riitti juhannuksen yli. Nyt kovasti toivon lämmintä ainakin niille päiville, kun ehtisin puuhata pihalla. No ehkä kuitenkin silloin sataa ja tuulee pohjoisesta.    

Tämän päivän sadepilvet ovat nyt väistyneet ja aurinko paistaa pian kirkkaalta taivaalta. Mukavahan se on kun yöksi tulee pouta.

2 kommenttia:

  1. Ihania narsisseja! Eilen oli täällä aurinkoista ja tänään myrskyistä ja reipasta sadetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Narsisseja pitää syksyllä laittaa lisää. Kevätkukkien kauneus on niin ihanaa. Täällä on tänään ollut todellinen myrsky, Puisetkin pihakalusteet lentelivät. Onneksi mitään vahinkoa ei meillä sattunut, muualla katotkin ovat lennelleet. Mukavaa viikonloppua sinulle Gitta!

      Poista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.