Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Älyttömät joululahjat

Between Rikkaruohoelämää-blogista heitti haasteella, jossa ideana on keksiä kolme joululahjatoivetta, jotka haluaisi, mutta joita ei järjen nimissä tule koskaan saamaan ja sen jälkeen mukaan haastetaan kolme bloggaajaa.

Tässähän voisi heittäytyä täysin hulvattomaksi tai sitten pysyä tylsissä arkisissa asioissa,jotka voivat toteutua ehkä joskus, tai sitten ei ollenkaan. Nyt tuli valinnan vaikeus. Toiveita ja unelmia on varmaan elämän aikana kerennyt kertyä, mutta mitkä olisi sellaisia, että ne sopisivat tähän. Haluaisinko kenties jotain ihania tavaroita, vai olisiko nyt mahdollisuus haaveilla matkustamisesta. Pitäisikä toiveissani pysytellä omassa pihapiirissä ja kodissa ja siihen liittyvissä unelmissa. Voisivatko joululahjat olla jotain taitoja tai ominaisuuksia, joita toivon itselläni olevan, mutta tiedän, että niitä on mahdoton saavuttaa.

Moni toiveistani voisi olla toteutettavissa, jos rahaa olisi käytettävissä mielin määrin. Jotkut toiveet voisivat olla saavutettavissa suurten ponnistusten ja uhrausten jälkeen. Jonkun unelman tavoitteleminen voi täyttää elämän niin, että muut asiat jäävät syrjään ja itse eläminekin jää sivuseikaksi.


Taidan kuitenkin toiveissani pysytellä pihapiirissä ja löytää sieltä asioita, joitten toteutumista toivon, mutta tiedän niiden jäämistä unelmaksi.

1. Toivoisin, että aamulla heräisin remontoidussa talossamme. Lattia olisi uusittu ja sen alle olisi laitettu lattialämmitys. Seinät olisivat tapetoitu kauniila vanhoilla paperitapeteilla. Pieni lasikuisti olisi rakennettu yläkerran ikkunan alapuolelle, ja siellä olisi kiva ruokasali, jossa ruokapöytä notkuisi valmiita jouluherkkuja. Vanha sisäsauna ja pesuhuone olisi purettu ja sen tilalla olisi viehättävä keittiö ja puuhellassa rätisisi tuli. Hetken päästä voisin laittaa leivät paistumaan sinne ja lopuksi vielä sinne menisi joululaatikot muhimaan. Nykyisen keittiön paikalle olisi ilmaantunut wc/suihkuhuone ja pieni askarteluhuone. Yläkerrassa olisi myös kauniit tapetit ja lankkulattia. Kaikki mahdolliset kosteusvaurion alutkin olisi korjattu ja voisimme aloittaa joulunvieton uusitussa kodissa.

Kuva otettu joulukuussa 2014.

2. Laatikkopuutarha olisi valmis. Siellä olisi muutama laatikko lisää. Pensasruusuvyöhyke rajaisi pihan ja Kainon Kuohun. Sadevesipurosta solisisi vesi kastelulampeen ja runsaat perennat kukkisivat kastelulammen ja huvimajan välissä. Muutama omenapuu kurottaisi oksiaan laatikkopuutarhan ylle ja kaarisilta veisi sadevesipuron yli. Laatikkopuutarhan takana kasvavan vaahteran alla olisi varjoisa kahvittelupaikka.

Kuvan piirtelin viime talvena, kun suunnittelin laatikkopuutarhan laajennusta.

3. Rikkaruohoton piha ja kasvimaa. Asumme ohdakeviidakon keskellä. Loppukesällä ilma on sakeanaan ohdakkeen siemeniä, jotka leijuvat keveästi tuulen mukana tonttimme joka kulmaan. Toivon siis, että nämä ikävät harmitukset poistuisivat taikaiskusta. Samalla saa poistua ihan kaikki väärässä paikassa kasvavat kasvit: nokkoset, valvatit sekä juolavehnä. Hmm. onkohan tämä ihan järkevä toive? Luonnon tasapainoa en suinkaan tahdo horjuttaa.

Valvatin juuria keväällä 2015

Tässäpä nämä minun älyttömät joululahjat. Yhdessä yössä toiveeni ei toteudu, mutta sitkeällä työllä nuo toiveet voivat toteutuakin.

Haastaakin pitäisi kolme bloggaajaa. Taidanpa heittää haasteen vapaasti napattavaksi, eli jos haluat kertoa muille, mitä älytöntä sinä toivoisit, ole hyvä. Tästä saat haasteen:)
4 kommenttia:

 1. Olitpa nopea. Kuvasit toiveitasi niin elävästi ja kauniisti, että kuva remontoidusta talosta ja viehättävästä puutarhasta oli selvästi nähtävissä. Ihanaa, että meillä on unelmia. Ilman niitä voisi olla paljon harmaampaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nopea olin, juu. Sattui olemaan joutilas hetki ja kone lähellä :)
   Unelmat ovat kyllä ihania ja joskus niillekin on annettava aikaa, vaikka tässä iässä unelmointi on melko vähäistä.

   Poista
 2. Joululahjatoiveitasi lukiessani pääsin retkelle sinun haavemaailmaasi. Ihania toiveita, jotka toteutuessaan lisäisi mukavalla tavalla elämänlaatua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Remonttitoiveitten toteutumista odotan kovasti. Nyt vaan nuo opiskelut hillitsevät remonttihaaveita. Ehkä haluaisin ohittaa hankalat työvaiheet ja siirtyä nauttimaan työn tuloksista.

   Poista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.