Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

lauantai 12. joulukuuta 2015

Näpertelyä

Koko syksyn käteni ovat syyhynneet jonkun käsityön tai askartelun pariin, mutta semmoiseen ei tänä syksynä ole ollut ollenkaan mahdollisuutta. Havut ja varvut ovat edelleen metsässä, niitä en ole ehtinyt ollenkaan hakemaan. Enkä näin ollen ole saanut tehtyä perinteistä kranssia oveen, enkä muitakaan värkkäyksiä.

Tällä viikolla kiireet hieman hellittivät ja pääsin joulupuuhien makuun. Koska havut olivat hakematta, kranssi piti kääntää oman pihan koivunoksista. Niitä löytyi maasta ja puista aivan riittävästi.


Visio kranssista oli vielä hieman hukassa, joten suunnitelma muutti muotoaan työn edetessä.


Kranssi sai päälleen valkoisen huurteen spraymaalipurkista ja suunnitelmat alkoivat selkiytyä. 

Seuraavaksi  aloitin huovuttaa pöllöjä. Munanmuotoisen styrokspallon päälle on helppo huovuttaa huovutusneulan avulla. Pöllölle ei varsinaisesti ollut mitään ohjetta., mutta Pinterestistä löytyi hieman kuvia, joista katsoin mallia. (Hakusanalla needle felted owl)


Pöllö alkaa jo hieman muotoutua.


Yksi pöllö on hieman yksinäinen, niinpä se sai kaverin itselleen. Niiden jalat taivutin rautalangasta ja nekin huovutin neulalla. Pitkät rautalangat oli kätevä työntää styroksipallon sisään. 


Pöllönpoikaset pääsivät keinumaan kranssin reunalle. "Ompelin" ne kiinni langalla ja neulalla.Toivottavasti pysyvät talven tuulissa ja tuiskuissa paikallaan.


Kranssi pääsi tietenkin paikalleen ulko-oveen. 


Siinä se toivottaa sisääntulijat tervetulleiksi. 8 kommenttia:

 1. Koivun risut ovat kyllä parasta tuunausmateriaalia, niistä saa vaikka mitä. Kranssistasi tuli piristävän hauska, erityisesti ihanan suloisten pöllöjen ansiosta. Mukavaa joulunodotusaikaa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ruusunmekko! Itsekin olen oikein tyytyväinen lopputulokseen. Mukavaa, kun liityit lukijaksi. Tervetuloa! Toivon sinullekin ihanaa joulunodotuksen aikaa!

   Poista
 2. Söpöjä pöllöjä! Olen joskus kokeillut neulahuovutusta, mukavaa puuhaa.
  Hieno kranssi tuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Gitta! Neulahuovutus on tosi kivaa. Harvoin kuitenkin rupean siihen puuhaan. Nyt taas innoistuin kovin. Mtähän keksisin seuraavaksi?

   Poista
 3. Voi, miten söpöjä pöllöjä. Kranssista tuli hieno ja pöllöt voivat jatkaa elämää jossain muualla kranssin jälkeenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between. Toivottavasti harakat antavat pöllöjen olla rauhassa, niin saan ne kranssiajan päätyttyä talteen. Toki toivon, että koko kranssi säilyisi hyvänä ja voisin käyttää sitä uudelleen ensi talvena.

   Poista
 4. Voi miten ihanat pöllöt. Ja tasaisen pyöreä kranssi, mun kransseista tulee aina ihan muotopuolia. Siksi ostan tänäkin vuonna valmiit havukranssit oviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Teen aina kranssin pohjaksi tuoreesta pajunvitsasta ympyrän ja sidon sen ohuella rautalangalla. Niin pystyn helposti tekemään melko pyöreitä kransseja. Samalla voi vähän tuumailla kranssin kokoakin.

   Poista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.