Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Joulun tunnelmaa

Joulu tuli ja taisi jo mennäkin. Joulun aika on niin ihanaa, että olen halunnut keskittyä joulunviettoon ja nauttimaan koko perheen harvinaiseksi käyneistä yhdessäolon hetkistä. Meidän joulumme on sujunut perinteisesti hyvän ruuan, löhöilyn ja sukuloinnin merkeissä.

Jouluaattona saimme nauttia lumisesta maisemasta. Joulupäivän leudot tuulet ja sateet sulattivat lumet tiehensä, mutta tapaninpäivänä saimme valkean joulun uudelleen. Onneksi nyt sääennusteet lupailevat talven pysyvän maisemissa. Lunta voisi sataa lisääkin, että pääsisin hiihtelemään lähipelloille.

Metsästä haettu kuusi on kaikkein ihanin joulukoriste. Sitä en väsy ihastelemasta. Tänä vuonna kuuset eivät ole tuoksuneet, mutta onneksi muita jouluisia tuoksuja on tuvassamme yllin kyllin.Minunkin piti laittaa sisustustikkaat, vaikka ne taitavat olla jo menneen talven lumia. Tikkaat löytyivät saunan takaseinältä ja niitä oli käytetty kaikenlaiseen maalaukseen ja ne olivat nokiset nuohoojan kenkien jäljeltä. Tikkaitten tarkoitus on peittää modeemi ja rumat johdot seinällä. Siinä ne eivät aivan vielä onnistu, mutta koska tikkaat kaipasivat jotain, teimme tyttäreni kanssa yhteistyössä jouluvaloihin hieman ehostusta ja taittelimme pikku palleroita vanhan kirjan sivuista.


Ennen joulua löysin kirpparilta kauan etsimäni kynttilänjalan. Juuri tuollaista olen haikaillut. Ehkä joudun maksamaan siitä liikaa, mutta nyt etsintäni on päättynyt. 


Fairy garden`ien talot päätyivt kuistin ikkunalaudalle tuikkimaan. Ehkä ensi kesänä taas jälleen on uuden miniatyyripuutarhan vuoro. 


Vanhan kirjan sivuista tehdyt tähdet pääsivät koristamaan ruokailutilan ikkunaa. 


Mummilta saatuun vanhaan kakkuvuokaan istutetut valkoiset hyasintit levittävät ihanaa tuoksua koko kotiin.  Joulua ei meillä siivota pois heti pyhien jälkeen, vaan joulukoristeista ja tunnelmasta nautitaan loppiaiseen tai Nuutinpäivään asti, 

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Joulu on kyllä niin ihanaa. Kiva että hetken koti on aivan siisti :)

   Poista
 2. Ihania joulukuvia. Kauniisti olet koristellut kotisi. Nuo tikkaat ovat kivat valojen kanssa. Tähdet kirjan sivuista ovat hienoja. Teitkö ne itse? - Mukavaa loppuvuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjan sivuista tehdyt tähdet taittelin itse tyttöreni avustuksella. Ensin olin ajatellut laittaa ne tikapuun jouluvaloihin, mutta ne olivat hivenen paksuja siihen, eikä valo tullut niistä läpi. 40 tähteä piti hyödyntää uudelleen.

   Poista
 3. Hienot tikkaat. Eiköhän ne edelleenkin ole sisustustrendien kärjessä. Ja mitä siitä, vaikka olisivatkin menneen talven lumia. Pääasia, että itse tykkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole varma siitä kauanko tikkaat ovat tuossa paikallaan. Ainakin sen aikaa, kun jouluvaloja poltetaan. Meidän huushollissa taidetaan mennä ihan päinvastoin noiden trendien kanssa, kuten kuvista näkyy. Hieman havittelen noita tikkaita joksikin köynnöstueksi pihalle, mutta vielä ei ole sen aika.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Ja nyt taitaa oikea talvikin tulla. Siitä olen niin iloinen. Jouluinen tunnelma ulkona ja sisällä.

   Poista
 5. Kyllä minulla nyt silmä lepää <3 Ihanan samanlainen maku meillä, vanhat kirjan sivut, kakkuvuoat, valkoinen hyasintti, sammal jajaja... Kaiken huippuna tuo kirppislöytösi. Joskus vain täytyy maksaa hieman enemmän, jos löytää jotain sellaista, mitä on jo kauan etsinyt. Ei siinä vain voi enää jäädä miettimään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa <3 Bloggaamisen avulla löytyy niin paljon ihmisiä, jotka jakavat samat kiinnostuksen kohteet.

   Poista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.