Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

tiistai 8. joulukuuta 2015

Luopumisen hetkiä

Viime viikolla elimme Vaahteran lehdellä surun hetkiä, kun vanha kissamme Aku matkasi viimeiselle matkalleen sateenkaaren taa. Taannoin kerroin Akun epilepsiakohtauksista. Niistä voit lukea täältä (klik)  Viimeisimmän kohtauksen jälkeen se ei enää toipunutkaan ennalleen, kuten aikaisemmin, vaan oli todella voimaton, eikä syönyt enää ollenkaan. Veimme Akun eläinlääkärille, joka nukutti Akun ikiuneen. Vanha kissa olisi vain kärsinyt turhista hoitoyrityksistä. Näin oli siis parempi, vaikka kyyneliltäkään ei vältytty. Vanhan metsästäjän hautasimme puutarhan luonnontilaiseen osaan, jossa varmasti myös myyrät liikkuvat. Akun hautakummulle voisi keväällä istuttaa vaikka kissankelloja.



Nyt meidän pitää totutella kissattomaan eloon. Onhan siitä hyvätkin puolensa, Saan nukkua aamuun asti, kun kissa ei tule herättämään. Reissutkin saamme tehdä huolettomana. Mutta kukahan se hoitaa talon hiiret ja puutarhan myyrät? Kissan silittäminen laskee verenpainetta, jatkossa varmaan joudumme turvautumaan lääkepurkkiin.


Uuden kissan ottamista emme nyt harkitse. Nyt elelemme näin ja katsotaan mitä elämä tuo tullessaan. Vanhoista kuvista on mukava katsella ja muistella tuota pikku söpöliiniä. Oli se vaan mainio kissa!

14 kommenttia:

 1. Lemmikistäkin luopuminen vaatii oman surutyönsä. Jää kuitenkin mukavat muistot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aku oli meidän pitkäaikaisin kissa ja ehdimme kiintyä siihen todella paljon. Mukavat muistot ilahduttavat.

   Poista
 2. Hyvää matkaa Akulle sateenkaaren taa. Sai hyvän elämän teidän luona <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja. Aku eli leikatun kissan luomuelämää. Se nautti pelloista ja niiden myyristä. Se on oikeaa kissaneloa.

   Poista
 3. Voi, miten surullinen asia. Akulle kuitenkin paras ratkaisu ja varmasti hänellä on hyvä olla paremmilla hiirestysmailla. Ei se luopuminen kyynelittä tapahdu, mutta ihanat muistot auttavat. Voimahali teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Aku oli meidän perheenjäsen, rakas ystävä. Ihanat muistot lämmittävät mieltä. Vieläkin kuulostelen, naukuuko kissa portailla pyrkien sisään.

   Poista
 4. Otan osaa rakkaan poismenon johdosta ♥

  VastaaPoista
 5. Otan osaa. Voimia ja jaksamista. Onneksi hyvät muistot jäävät.

  VastaaPoista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.