Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Lupauksia uudelle vuodelle

Tavallisesti en tee mitään uuden vuoden lupauksia. Olen hieman liian malttamaton pitämään lupauksiani ja toisaalta elän melko terveellistä elämää (mielestäni) joten siinäkään ei tahdo löytyä mitään luvattavaa. Oikeastaan myös liiallinen ehdottomuus ei oikein sovi minulle, sillä loppujen lopuksi olen hyvin mukavuudenhaluinen. Aina voi kuitenkin yrittää syödä terveellisemmin tai liikkua enemmän.

Liikuntaa pitäisikin lisätä kovasti. Oi voi. Tietokone sylissäni tunnen, kuinka alan jälleen aivan juurtua nojatuoliin. Niskat ovat jumissa ja oikea käsivarsi alkaa puutua.  Jokapäivänen lenkkeilykään ei oikein riitä vetreyttämään jumiutuneita paikkoja. Tietokonehommista pääsen eroon, kun opiskelut loppuvat ja niihin menee kuitenkin koko talvi. Eli jälleen eletään sitku- elämää siinä suhteessa,


Koska liikunta jää vähäiseksi, jotain pitää tehdä, etten keväällä aivan vyöry pallona ovesta pihalle. Olenkin päättänyt jättää sokerin syönnin kokonaan. ( siis ainakin tammikuuksi :)) Hyvästi siis joulusuklaat, piparit, kakut ja pullat. Onneksi ne ovatkin kohta lopussa ja uusia en siis leivo. Pärjään hyvin ilman sokeriakin, koska juon kahvini ilman sitä. Aamujugurttini syön pakastemarjojen kera, kuten tähänkin asti. 


Suurin lupaus, jonka aion tehdä on liittyminen Facebookissa Vuosi ilman uusia vaatteita-tapahtumaan. Tulevana vuonna en siis osta yhtään uutta vaatetta kaupasta. Ohjeistuksessa on kyllä lupa ostaa kolme uutta vaatetta, jos niille on pakottava tarve. Ostolakko ei koske sukkia eikä alusvaatteita. Tapahtuman tarkoituksena on vähentää vaatteista syntyvää jätettä sekä kiinnittää huomiota vaatteiden alkuperään ja laatuun. 

Tulevana vuonna teen siis vaateostokseni kirpparilta. Vaikka ostankin kirpputoreilta tavaroita, on minun ollut vaikea ostaa sieltä vaatteita itselleni. Olen ajatellut tämän johtuvan siitä, että lapsena jouduin käyttämään paljon toisten vanhoja vaatteita ja sain harvoin mitään uutta. Olen toki ostanut vanhoja vaatteita, jos jokin helmi on sattunut kohdalle,mutta kovin harvoin sellaista on tapahtunut. 
Haluaisin myös elvyttää käsityöharrastuksen uudelleen ja tehdä myös itse joitakin vaatteita, kuten olen ennen tehnyt. Ensimmäisen kirppariostoksen teinkin jo eilen, kun paikallisesta fb-kirpparyhmästä löysin aivan kelpo neulejakun viidellä eurolla.  Opiskelijabudejtilla elävälle kirppariostokset ovatkin oikein sopivia. 


Vaatevarastoni ei ole kovin suuri, mutta luulen pärjääväni sillä, kenkiäkin on riittävästi sekä ulkovaatteita.Haasteita tuovat tilanteet, joissa tarvitaan ns. parempia vaatteita. Niitä ei tahdo nykyiselläänkään löytyä kaapista, jos semmoiselle tulee tarvetta. 

Lupaan silloin tällöin postata selviytymisestäni. Katsotaan miten onnistun. Jos innostut, liity joukkoon. Tehdään yhdessä omaa pientä osuuttamme ilmaston ja ympäristön hyväksi.

2 kommenttia:

  1. Hyviä lupauksia uudelle vuodelle. Pidähän meidät ajan tasalla miten onnistut Vuosi ilman uusia vaatteita -kampanjassa. Iloa ensi vuoteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suunnitelmissa on ainakin puolivuotiskatsauksen pitäminen kesällä ja loppuarviointi vuoden päästä. Joitain kirpparilöytöjä voin esitellä, jos löydän jotain erityistä.

      Poista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.