Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

sunnuntai 17. elokuuta 2014

Dolce far niente

Koko kesän olen suunnitellut kirjoittavani postauksen huvimajasta. Se on aina siirtynyt ja siirtynyt, milloin on ollut muuta ajankohtaista kirjoitettavaa, tai en ole ehtinyt ottaa mielestäni sopivia kuvia.

Suuren tammen alla takapihalla, laatikkopuutarhan ja pihasaunan välissä sijatsee huvimajamme. Se on edellisten asukkaiden rakentama ja muuttaessamme kaksi vuotta sitten tänne, se oli sisältä kovin eri näköinen.


Huvimajan sispäuoli oli käsittelemätöntä paneelia, Hyvinhän se varmaan on asiansa ajanut edellisten asukkaiden tarpeisiin nähden, mutta itse halusin huvimajallta hieman enemmän. 

Viime kesänä ryhdyin tuumasta toimeen ja maalasin seinät ja katon valkoiseksi. Vanha keltainen mäntypaneeli vaati usean maalikerroksen, ennenkuin olin tyytyväinen lopputulokseen. Isäntä maalasi lattian perinteisen ruskealla. 


Huvimajan ilme muuttui kertaheitolla. 

Kattoon hankimme kynttiläkruunun, jonka tuunasin köyhän kristalleilla, eli pihlajamarjoilla. Jouluksi tein vielä kranssin mustikanvarvuista koristamaan kynttiäkruunua.


Verhot ikkunassa ja sekalaiset kalusteet järjestettynä huvimaja on oikein kiva rentoutumispaikka. Siellä juodaan viikonloppuisin aamukahveja ja päiväkahveja. Viileämpinä iltoina, kun ulkona ei tarkene istua, huvimaja on oiva paikka myös ruokailuun, etenkin, jos ruoka laitetaan ulkona. Mutta huvimajassa voi vain istuskella. Siellä ei häiritse keittiön sekamelska, tai lehdet olohuoneen pöydällä. Siellä vaan ollaan ja jutellaan mukavia. istutaan iltaa ja nautitaan elämästä. Ihana suloinen joutenolo!
Huvimajassa tämäkin mustikka-juustokakku vadelmilla maistui aivan erinomaiselta.

Dolce far niente- suloinen joutenolo. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.