Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

lauantai 23. elokuuta 2014

Lehteä lukeva hiiri puutarhassaan

Amerikan maasta tulee ajoittain hauskoja ideoita, jotka jäävät kutkuttamaan mielen sopukoihin ja osa niistä päätyy toteutukseen tavalla tai toisella. Tämän päiväinen idea on poimittu pinterestistä. Suomen kielellä ei kannata sieltä etsiä amerikan herkkuja vaan englanninkieliset hakusanat ovat paikallaan. Amerikan muorit ehtivät värkkäämään niin monenlaista turhaa ja niin ihanaa, että ihan kateeksi käy. Jotta en aivan katkeraksi kuitenkaan muuttuisi, jotain on minunki kokeiltava. Siispä puutarhaosastolle paikalliseen rautakauppaan. Sieltä tuliaisina iso saviruukku ja syksyn vihreitä pikkukasveja.


Mutta mitä ihmettä, pilallehan tuossa hyvä ruukku menee. Taitaa kuitenkin kuulua suunnitelmaan, että ruukusta rälläköidään iso pala pois.


Rälläkällä tulikin kaunis tasainen reuna. Loppu vielä viimeisteltiin Dremellin työkalulla ja saatiin pala irti ruukusta.


Seuraavaksi laitoin ruukun pohjalle isoja kiviä peittämään reikää, sekä salaojaksi.


Nyt päästään varsinaiseen hommaan: Ruukkuun multaa ja iso ruukunpalanen seinämäksi. Pienistä palasista portaat ja sammalta vihreäksi. Tietenkin väliväiheet jäivät kuvaamatta, kun kädet olivat multaiset. Seuraavaksi istutin kasvit paikoilleen. 


Sammalta vielä myös kasvien juurelle ja vielä iso pala toisesta ruukusta tukemaan kasveja, niin jopa näyttää mukavalta.


Mutta eihän tämä ole vielä valmis ollenkaan. Puuttuu talo ja asukas. Taloksi tuli Tallinnasta varmaan 15 vuotta sitten hankittu kynttilätalo ja asukkaaksi suunnilleen saman ikäinen hiiri, joka on koko ikänsä etsinyt kotia itselleen. Tänään koti viimein  löytyikin.


Hiiren puutarha löysi paikkansa huvimajan ikkunalaudalta, josta koko kesän kukkineet orvokit saivat siirtyä muistojen joukkoon. Iltaisin hiiri sytyttää kotiinsa kynttilän ja näin se valaisee tuikkeellaan myös hiiren pihamaata.Tätäkään projektia en yksin olisi saanut tehtyä, mutta onneksi meitä on kaksi ja toinen osakas on innokas auttamaan koneillaan. Minulla on niin paljon onnen aiheita.

Jos haluat katsella lisää ideoita pikkupuutarhoihin, niin pinterestistä niitä löytyy hakusanalla `fairy garden`. 


1 kommentti:

  1. Olet uskomaton viherpeukalo. Tuntuu ihan sormenpäissä ja syvemmälläkin, millaista oli luoda tuo. Pakko nähdä se "livenä".

    VastaaPoista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.