Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

tiistai 23. joulukuuta 2014

Joulurauha laskeutuu

Joulutunnelma laskeutuu vaahteran lehdelle. Vielä viimeiset puuhailut odottavat, mutta piakkoin kaikki on riittävän valmista joulun viettoon. Viime metreillä meinasi iskeä niin ankaran jouluahistuksen, mutta onneksi tänään olen saanut tehtyä suurimman osan ahistusta aiheuttavista hommista.Tietenkin Isännän tapaturma ja sairasloma ovat vaikuttaneet osansa joulumieleen ja stressiin. Joulukuusen hankkiminen jäi viimetippaan ja nyt meillä on ensimmäistä kertaa elämässä ostokuusi. En osannut arvatakaan, että kuuset ovat niin kalliita. Muovikuustahan meidän huusholliin ei tule. Jos jostakin syystä oikeaa kuusta ei voida laittaa, niin sitten ollaan ilman. Joulukuusi on mielestäni kaikkein ihanin joulukoriste. Tänä vuonna se nostettiin sisään jo aatonaattona ja kotona oleva nuoriso koristeli sen perinteisillä olkikoristeilla. Tietenkin suklaapalloja roikkuu myös kuusessa.


Joulukoristeita en laittele kovinkaan paljon. Kynttilät, kukat ja muutama vanha ja perinteinen koriste saavat riittää. Seimiasetelman olen tehnyt kipsistä valamalla jo varmaan 15  vuotta  sitten, mutta tallin sisustuksen uusin joka vuosi.Jouluruusun laitoin lasipurkkiin, jossa se ei niin paljon kärsisi ilmalämpöpumpun aiheuttamasta ilmavirrasta ja kuivumisesta. Toivottavasti sen nuput avautuvat ja saan nauttia siitä pitkään ja kenties keväällä istuttaa sen kukkapenkkiin. 

Tänään pakkanen on kiristynyt talvisiin lukemiin. Aurinkokin näyttäytyi iltapäivällä ja Kainon Kuohun yllä leijui sumu, joka levisi pelloille. Jäniskin näkyy jo vierailleen lumisella pihalla. Jos pakkaset jatkuvat, Kaino Kuohu saa jääkannen, mutta virtaus on kuitenkin voimakas, että tarvitaan kunnon talvi, että se pysyy jäisenä.
Vaahteran lehdelle laskeutuu joulurauha. Jäälyhtytehtailu on käynnissä ja pian valmiisiin lyhtyihin sytytetään kynttilät. Toivotan myös sinulle rauhaisaa ja levollista joulun aikaa. Unohdetaan kiireet ja hengähdetään hetki.4 kommenttia:

  1. Tässä päiväkahvin juomisen jälkeen on hetki aikaa vierailla vaikka Vaahteran lehdellä. Kohta jouluhartauteen oikein joulualttaritaulun ääreen (by Edelgelt: Paimenten kumarrus) ja sitten Suvin perheen luo aattoiltaa viettämään.
    Nauttikaa joulusta, jossa lapset ovat läsnä.

    VastaaPoista
  2. Rauhaisaa joulua ja terveisiä Suvin perheelle!

    VastaaPoista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.