Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Joulun tunnelmia

Joulu jatkuu  edelleen täällä vaahteran lehdellä. Vielä ei ole kuusen riisumisen aika, katselemme sitä koko rahan edestä aina loppiaiseen tai Nuutin päivään asti. Nyt on aika nauttia, rentoutua ja huilailla. Joulu on sujunut perinteisesti hyvän ruuan, kynttilän valon, television jouluohjelmien ja saunomisen merkeissä. Perheen musikantit ovat viihdyttäneet taidoillaan, piano on soinut ja laulu raikunut. Haluaisin tarttua joulun tunnelmaan, toivoisin sen viipyvän mahdollisimman pitkään, mutta jouluvieraat lähtevät hiljalleen tahoilleen ja talo hiljenee. Joulusta ainoastaa jouluruuat ovat jo saaneet tehdä tilaa muille perinneruuille, kuten pitsalle ja afrikan pöperölle. Suklaakin alkaa jo pursuta korvista, mutta kun sitä vielä on, niin eihän sitä voi olla napsimatta.


Tapaninpäivänä sukuloimme urakalla, mutta sitä ennen kävimme Tapaninpäivän aamusaunassa, joka on kuulunut perinteisiini 70-luvun loppupuolelta lähtien. Lapsuuden perheeni muutti vasta valmistuneeseen kotiin jouluksi ja tuolloin isäni aloitti tämän perinteen, jota olemme jatkaneet.


Tapaninpäivän aurinko nousi lupaavasti. Huvimajan kuuraikkunan takaa taivas oli kuin tulessa.


Hyasintitkin aukaisivat nuppunsa ja nyt ihana tuoksu tervehtii jo ulko-ovelta.Jouluruusu vielä sinnittelee, mutta se kaipaa valoisampaa paikkaa, sillä osa lehdistä on hieman kellastunut.Olen todella iloinen valkeasta joulusta ja pakkasesta. Luonto näyttää pimeälläkin valoisalta.  Pikku tupanen pihoineen vaipuu talviuneen jäälyhtyjen tuikkiessa pihamaalla.

2 kommenttia:

  1. Mukava kuulla, että joku muukin haluaa vielä nautiskella eikä ole kauheella kiireellä siivoomassa joulua pois heti joulupäivien jälkeen. Kaunis valkea joulu saatiin, ihanaa <3 Mukavia vuoden viimeisiä päiviä, nautiskellaan :) Meillä on toinen kinkku uunissa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun joulun laittaa pikkuhiljaa, niin että jouluksi on valmista, siihen ei ehdi kyllästyä. Iloisia herkkuhetkiä sinulle toisen kinkun parissa. Ehkä minä pärjään kinkun rippeillä, jotka odottavat jääkaapissa. Joulu on niin ihanaa aikaa.

      Poista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.