Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

tiistai 25. elokuuta 2015

Aurinkoenergiaa

Tänä kesänä auringon palvonta on jäänyt hyvin vähäiseksi. Pari rantaretkeä loman aikana tehtiin paksuissa tuultapitävissä vaatteissa ja nekin hyvin pikaisesti. Onneksi elokuu on ollut aurinkoinen ja lämmin ja nyt alkaa pikku hiljaa tulla se tunne, että onhan meillä ollut ihana, aurinkoinen, lämmin kesä. Kaikki kesä- ja heinäkuun kylmät tuulet ja sateet tuntuvat olevan kaukana vai oliko niitä ollenkaan. Pian voidaankin sitten ruveta odottelemaan syksyä, kun saimme oikean kesän vielä loppuhuipennukseksi.

Tänään töitten jälkeen olin suunnitellut mehustavani mustaherukoita, mutta suunnitelmat muuttuivat ja lähdimme pikavisiitille hiekkasärkille nauttimaan kesän viimeisistä lämpöisistä ja aurinkoisista hetkistä. Pikaeväät pakkasimme mukaan rannalla syötäväksi.


Meren rannalla auringon paiste ei kuitenkaan tuntunut niin lämpimältä, kuin sisämaassa, koska siellä tuntui aavistus tuulesta. Auringon hehkua ei kuitenkaan pieni tuuli heikentänyt. Ihana aurinko! Uimapuku unohtui kotiin, mutta rannalla kävely oli sekin rentouttavaa ja virkistävää.
Me saimme energiaa auringosta ja merestä, mutta joltakin voimat olivat ehtyneet niiden äärellä. 


Jospa tänään hankittua aurinkoenergiaa riittäisi myös syksyn ja talven pimeimpiin hetkiin. Ainakin valokuvia katselemalla voi palauttaa mieliin kesän valon ja lämmön.


4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja tunnelmia. Jos joutuisin luopumaan puutarhastani, ainoa mihin hänet vaihtaisin, olisi meri <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ruusunmekko. Meri on kyllä ihana. Olen tutustunut siihen vasta aikuisiällä, joten varmaan voisin elää kauempanakin. Lapsuuteni maisemaan kuuluivat kumpuilevat pellot ja jylhät metsät. Olen kuitenkin kokenut meren hyvin voimaannuttavana elementtinä lähes jokaisena vuodenaikana. Etenkin auringon heijastus meren aalloilta on ihanaa.

   Poista
 2. Huikean hienot rantahiekkakuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between. Olen todella iloinen siitä, että sain mahdollisuuden nähdä myös aurinkoisen ja lämpimän hiekkarannan tänä kesänä.

   Poista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.