Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

sunnuntai 30. elokuuta 2015

Elokuun kimppu

Laatikkopuutarha kukkii ja rehottaa. Kukkia vain riittää vaikka elokuu kääntyy pian syyskuuksi. Vaikka piha on täynnä kukkia, en oikein raaski kerätä niitä kimpuiksi sisälle. Tänään oli kuitenkin ihan pakko tehdä kimppu perennapenkin kukista. Gladiolus oli kaatunut tuulessa nurmikolle ja siitä katkaisin sen. Koetin löytää sen väreihin sopivia kukkia yksivuotisista, mutta mikään ei tuntunut sopivalta, joten valkoinen oli varma valinta. Gladioluksen kaveriksi päätyi röyhytatarta ja leimukukkaa.


Tämä kimppu päätyi toistaiseksi huvimajan pöydälle. Ehkä se jääkin sinne, sillä leimukukat tuoksuivat melko voimakkaasti.


Huomenna on elokuun viimeinen päivä. Tuleva syyskuu tuo mukanaan uusia tuulia. Ihana kesä jää jälleen muistoihin, mutta nautitaan myös syksystä.  Iloista viikkoa kaikille!

8 kommenttia:

 1. Kaunis kimppu. On se merkillistä ettei malta pihankukkijoita poimia maljakkoon. Itsekin kylvin vartavasten "siemenpenkin" sitä varten että voi sitten poimia maljakkoon mutta sielläpä ne ovat.... vain näitä "kaatuneita" ja vähän vinksallaan olevia malttaa poimia pois. Mutta puhtia syksyyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Alisa. Tänä syksynä tarvitsenkin erityisen paljon puhtia.

   Poista
 2. Kauniita kimppuja. Minäkin tein eilen leimuista kimpun. Liljoista olen saanut useitakin kimppuja, mutta nyt on liljojen aika jo ohi. Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli. En minä liljojakaan raaskinut kerätä kimppuun. Tuntuu,että kukkapenkki tyhjenee, jos siitä jotain ottaa. Mukavaa viikkoa myös itsellesi.

   Poista
 3. Kaunis kimppu. Minäkään en meinaa raaskia noita kukkia koskaan kerätä. Kauniita ne olisivat kyllä maljakossakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria. Kehäkukkakimppu pitää vielä kerätä, samoin auringonkukkia, jos vain ehtisivät aukeamaan.

   Poista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.