Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

tiistai 4. elokuuta 2015

Elokuun illan ihanuutta

Kesä kallistuu loppuaan kohti, mutta ensin on kesän ihanimman ajan vuoro. Elokuu on ihanaa aikaa. Kaikki vielä on niin runsasta ja rehevää. Piha kukkii valtoimenaan, Viileä kesä on viivästyttänyt kaikkea kukintaa, vasta nyt siemenistä suoraan maalle kylvetyt kesäkukat aloittavat kukkimistaan. Oi mitä ihanuutta. Tänään elokuu tuntuu jotenkin erityisen sykähdyttävältä, ehkä se johtuu auringosta, joka on paistanut koko iltapäivän aamun sateiden jälkeen.


Korianteri kukkii kasvimaalla. Olen yrittänyt opetella sen syöntiå, mutta sen lehdet maistuvat tosi pahalle. Kesällä satuin lukemaan jostakin, että korianteria onkin kahta lajia. Toisesta mausteeksi käytetään lehtiä ja toisesta siemenä. Olisikohan minulla sitten sitä, jonka siemenillä maustetaan ruokaa? Kaunis se on joka tapauksessa. 


Kasvimaa on ihanimmillaan. Vielä en ole ottanut sieltä mitään kasvia käyttöön muutamaa sipulia lukuun ottamatta. Auringonkukat venyvät ja venyvät. Toivottavasti ne ehtivät kukkia ennen pakkasia. 

Illan aurinko valaisee laatikkopuutarhaa. Sitä ei vain voi olla kuvaamatta. Tällä kertaa jälleen krasseja. 


Ilta-aurinko valaisee myös avautuneita pioniunikkoja. Olikohan ne niitä, en enää muista mitä tulin kylväneeksi, mutta voiko olla ihanampaa, kuin valkoinen unikko aurinkoa vasten. Kuin enkeli puutarhassa!Ihana aurinkoinen ilta. Ihana elokuu.

10 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja todellakin eilen oli aivan ihana ilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuitiina! Ihanuus jatkuu edelleen, niin ettei meinaa koneelle keretä.

   Poista
 2. Samaa mieltä; ihana elokuu, vielä kun aurinkokin paistaa. Ihania kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli. Tänään on täällä ollut aivan ihana sää. Varmaan kesän lämpimin.

   Poista
 3. Aivan mielettömän kauniita kuvia olet ottanut. Aurinkoista päivää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Luomulaakso. Kyllä aurinkoa saatiinkin :) Mukavaa, kun olet liittynyt lukijaksi.

   Poista
 4. Ihanat tunnelmalliset kuvat! Mukavaa, että vihdoin saamme nauttia auringostakin, tuntuu niin kesälle. Kasvimaasi näyttää huippurehevälle :) Liityin lukijaksi, tervetuloa kylään minunkin blogiini :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kurjenkello! Mukavaa, kun liityit lukijaksi. Kasvimaa näyttää rehevältä ja onkin sitä. Myös rikkaruohot rehottavat. Onneksi ne eivät näy kaukaa otetussa kuvassa. Pitääpä käydä kurkkimassa sinunkin blogiasi.

   Poista
 5. Ihanat unikot ja krassit. Minäkin pidän elokuusta, sen väreistä. Ja nyt sen erityisestä lämmöstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla! Mukavaa, kun liityit lukijaksi. Harmi, että elokuun kukkaloisto on ohimenevää. Nyt vasta laatikkopuutarha on upeimmillaan ja pian se upeus on poissa. Onneksi sääennnuste lupasi pitkälle aurinkoista ja lämmintä. Hallaöitä ei tarvita ennen lokakuuta.

   Poista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.