Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Jäähyväiset kesälle

Tänään olen nauttinut suunnattomasti ihanasta auringonpaisteesta ja liki kesäisestä lämmöstä. Ihana päivä kerrassaan. Pihalla oli mukava puuhastella. Haravan varteenkin sai jo tarttua. Pihan suuret koivut ovat jo liki alastomat. Niistä putoaa lehtiä kymmeniä kottikärryllisiä. Tämän päivän haravoinnit kippasin kuusiaidan juurelle. Olisin kovasti halunnut viedä lehdet kasvimaalle, mutta siellä porkkanat, punajuuret ja perunat edelleen jököttävät ja odottavat säiden kylmenemistä ja kellariin nostoa. Kasvimaalle sitten menee loppusyksyn putoavat vaahteran ja tammen lehdet, jotka ovat edelleen vihreitä. Meidän pihan vaahteran kellastuvat sitten joskus myöhemmin.


Halla ei ole vielä käynyt tekemässä tuhojaan laatikkopuutarhassa. Kukat kukoistavat siellä kuin kesällä. Köynnöskaaressa ruusupapu on kasvanut kummaltakin puolelta yhteen ylhäällä. Mitähän tuohon kaareen ensi kesänä kasvattaisin? Toivottavasti jotain rehevämpää, mutta kesähän se sitten ratkaisee, miten kasvit kasvavat.


Viime vuonna tähän aikaan laatikkopuutarha näytti aivan toisenlaiselta. Kylläpä hallayön jälkeen näytti surkealta. Viime syksyn kuvia löytyy täältä (klik)

Lämmin ja aurinkoinen syyskuu vaihtuu lokakuuksi. Silloin nämä ihanat kesäiset hetket muuttuvat sateisiksi ja myrskyisiksi päiviksi. Joskus pysyvä lumikin on satanut maahan aivan lokakuun alussa. toivottavasti tänä vuonna ei kuitenkaan käy niin. 


Kehäkukat kukkivat vielä täyttä loistoa, niiden myötä toivottelen sinulle ihanaa syksyä ja jätän jäähyväiset kesälle. 

4 kommenttia:

 1. Hyvin vielä kukkivat kehäkukat siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä vielä hetken kukkivat. Maljakkoonkin keräsin niitä, mutta alkavat jo olla melko ränsistyneitä. Saapa nähdä miten myrsky vaikuttaa.

   Poista
 2. Kesä on ohi, mutta sitä voi muistella haasteen parissa. Blogissani on sinulle haaste.

  VastaaPoista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.