Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

perjantai 4. syyskuuta 2015

Sipuliostoksilla ja haaste sinulle

Pitihän minunkin ostaa kukkasipuleita. Tarkkaan harkittuja ja pikaisesti ostettuja. Näitä jättilaukan sipuleita istutan takapihan uuteen perennapenkkiin. Nämä riittävät tänä syksynä. Istutinhan tällä viikolla paljon kevään ruukkunarsissien ja muiden kukkien sipuleita kierrätystyyliin. Enempää en tarvitse. Ehkä joskus jonakin toisena syksynä voin laittaa kukkasipuleita lisää, jos siltä tuntuu.


Minulla on kaikkea ihan riittävästi. On koti, perhe, työ ja uusia mahdollisuuksia elämässä.
Viime päivinä olemme saaneet lukea paljon ihmisistä, jotka ovat joutuneet jättämään kotinsa ja elämisen mahdollisuudet omassa maassaan. Sota ajaa ihmiset pois kodeistaan ja turvaa etsiessään ihmiset joutuvat antamaan koko omaisuutensa päästäkseen pois. Meillä on kaikkea ja liikaakin.

Jossain perhe on joutunut jättämään valmistumassa olevan satonsa, pihansa, ehkä hellästi vaalitut kukat. Turvallinen elämä on otettu pois.

Haastankin nyt sinut blogiystäväni ja lukijani osallistumaan pakolaiskeräykseen yhden sipulipussin hinnalla. Ainakin täällä kaupoissa on Kirkon ulkomaan avun lipaskeräys ja SPR varmaan kerää myös lippailla ja ainahan voi rahaa lahjoittaa suoraan auttavien tahojen tilille. Muutamallakin eurolla voidaan auttaa ja pienistä puroista syntyy suuri virta.

 Ollaan ihmisiä ihmiselle!

4 kommenttia:

 1. Minäkin ostin jo jonkun verran kukkasipuleita. Varmasti tulee vielä ostettua lisääkin. Kiitos upeasta haasteesta. Olen mukana Naisten Pankin toiminnassa. Keräämme säännöllisesti rahaa erilaisilla tempauksilla ja rahat menevät Kirkon ulkomaan avun kautta kehitysmaihin. Tulevana sunnuntaina on vuorossa konsertti. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa Anneli, että olet mukana Naisten Pankin toiminnassa. Itse mietin kovasti, miten ennättäisin kiihkeätempoisten työpäivien jälkeen jollakin lailla auttaa ihan konkreettisesti. Tänään oli lipaskerääjät liikkeellä ja aina voi tsempata muita mukaan. Hyvää viikonloppua sinullekin Anneli!

   Poista
 2. Viime aikojen uutiset ovat olleet kovin ahdistavia. Vielä ahdistavampaa on ihmisten kova suhtautuminen toisten hätään. Olen jo mukana auttamassa, mutta mielelläni laitan kahdenkin sipulipussin verran lisää pakolaisten auttamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmiasten nurja suhtautuminen minua eniten hämmästyttää. Vasta muutama vuosikymmen sittei suomalaiseet itse olivat samanlaisessa tilanteessa. Hienoa, että olet mukana auttamassa.

   Poista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.