Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Äitienpäivän jälkimainingeissa

Onpas ollut mukava päivä. Olen nauttinut ihanasta metsäretkestä pienen järven rannalla, hyvästä ruuasta ja kakkukahveista kotona olevan perheen kera. Illansuussa ennätin vielä hieman pihapuuhiin.

Jo viime kesänä katselin kaihoillen kärhöjen perään puutarhoilla, mutta silloin ei rohkeuteni vielä riittänyt sellaisen hankintaan. Kun hoksasin, että eiväthän ne ole hinnalla pilattuja, niin hommasimme kaksi kärhöä Prisman puutarhamyymälästä. Jos kärhöt jäävät vain yhden kesän iloksi, vahinko ei ole suuren suuri. Pinkit kukat ovat heikkouteni, joten toinen oli tietenkin "Piilu" ja toinen "Rouge cardinal" Piilun kasvuvyöhykesuositus oli I-II(III), joten sen talvehtiminen on täällä pienoinen ihme.
Ihmeitä voi tapahtua, joten kokeillaan kuinka käy. Rouge cardinal`n vyöhykemerkintä oli I-IV(V), joten se voi ehkä menestyä.Piilu pääsi jo heti multaan. Paikka oli jo hyvissä ajoin suunniteltu omenapuun juurelle. Yritin perehtyä istutusohjeisiin, joita kyllä oli runsaasti eri puutarhasivustoilla. Omenapuun alle en kyllä mitenkään saanut kaivettua ohjeen muikaista syvää kuoppaa, sillä juuret estivät kaivamisen. Kuoppaan laitoin vielä lisäksi kompostia. Katsotaan viihtyykö Piilu paikassaan.


Sieluni silmin näen jo ihanat vaaleanpunaiset kukat omenapuun oksilla. Mielikuvitusta kannattaa käyttää, etenkin kun puussa ei vielä ole lehtiäkään.


Rouge cardinal pääsee paikallensa hieman myöhemmin. Ehkä saan sitten käynnösportinkin.

Takana olevaan laatikkopuutarhaan olen jo tenhyt ensimmäiset kylvöt. Multaan pääsi salaatin, pinaatin, retiisin ja yrttien siemeniä. Samoin kasvimaan muokkauksen yhteydessä löydetyt valkosipulin alut ( viime keväänä istutetut) löysivät paikkansa kasvulaatikosta, Jospa ne tänä kesänä kasvaisivat paremmin, kuin edellisenä.


Näihin ihaniin kesäsäihin voisin tottuakin, mutta luvissa taitaa olla normaalia toukokuun sateista ja viileää säätä. No, ehkä lämpökin palaa pikkuhiljaa.

Mukavaa viikkoa viilenevistä säistä huolimatta.

8 kommenttia:

 1. Minun kärhökokeilut eivät ole onnistuneet, nyt on kyllä alkanut himoittaa kokeilla taas kerran rinnepuutarhaan, siellä kun riittävän multaisa maa.
  Valkosipulit on joskus oikullisia, meilläkin löytyi talven jäljiltä viime vuoden kasvustoja. Lykkäsin ne takaisin multaan ja näyttävätpä kasvavan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tuota puutarhan hoitoa ei tarvitse niin vakavasti ottaa😄, jos joku kasvi ei menesty, niin kokeillaan muuta. Onneksi mukaviakin yllätyksiä välillä tulee.

   Poista
 2. Istuta kärhöt juurenniska ainakin 15 senttiä syvälle. Jos et pääse kaivautumaan alaspäin, niin nosta penkkiä ylöspäin. Vitosellakin menee loistokärhöt vuodesta toiseen. Piilu on vähän juonikas, se ei ole mulla onnnistunut. Hauskaa kevään jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä Tita! Täytyykin käydä lisäämässä multaa istutuksen päälle. Hauskaa kevään jatkoa sinullekin.

   Poista
 3. Juuri samaa olen suunnitellut:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti suunnitelmamme ja unelmamme ihanasta kukinnasta toteutuvat:)

   Poista
 4. Kärhöt ovat kauniita! Minäkin pyrin saamaan ne mahdollisimman syvälle, siten talvehtivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen jo pitkään ihastellut kärhöjä ja niiden kukintaa. Joissakin on myös upeat siemenhahtuvat. Omenapuun juuret olivat yllättävän pinnassa, joten epäilen kärhöni istutussyvyyttä.

   Poista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.