Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

torstai 19. toukokuuta 2016

Luisa Luisevan viimeinen kesä

Vanha puutarha-apulaiseni Luisa Luiseva on päässyt jälleen tärkeään työhönsä. Juuri nyt Luisan paluu on erittäin ajankohtainen, sillä tällä viikolla laitoin sipulit kasvimaalle. Joka aamu minun on pitänyt tehdä siellä kierros ja painella multaan harakoiden, varisten ja naakkojen ylös nokkimat sipulit. Toivottavasti Luisa hoitaa hommansa paremmin, kuin hyvin ja sipulit saavat olla rauhassa.


Luisa alkaa olla jo hieman heikossa hapessa. Jälleen kerran hänen kasvonsa täytyi retusoida perusteellisesti kesän jäljiltä. Otsaankin oli tullut hurja repeämä, mutta jospa tämä kesä selvitään tällä ehostuksella.


Ensimmäisenä kesänä Luisa jaksoi vielä olla elegantti, vaikka kasvimaan reunalla seisoskelu ei niin herkkua näyttänyt olevan,


mutta toisena kesänä hänen olemuksessaan oli havaittavissa hieman kyllästymistä. Hymy ei kuitenkaan hyytynyt ennenkuin auringon paiste ja sateet huuhtelivat sen kokonaan pois.Syksyllä jätänkin hellät jäähyväiset Luisalle ja hankin seuraavaksi kesäksi uuden apulaisen.

8 kommenttia:

 1. Upea Luisa. Niin kivan nimenkin hän on saanut. Minun vastaava henkilö on nimeltään Elisabeth. Elisabeth on vielä talviunillaan. Aurinkoista viikonlopun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luisa sai nimensä tekovaiheessa, niinkuin lapset yleensä :) Oli raukka niin säälittävän laiha pelkissä vaatteissaan ja pullistui vasta topatessa. Nimi jäi vaikka muoto muuttui.

   Poista
 2. Luisa saisi olla töissä meidänkin kasvimaalla, tällä kertaa onneksi harso näytti estävän harakoiden sipulien nyppimiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että harso toimii paremmin, mutta olen huomannut, että tuulessa lepattava harsokin irroittelee sipuleita. Minä en jaksa harsojen kanssa kauheasti hääriä. Jos pakkanen uhkaa tulla kasvukaudella, niin levittelen harsoja.

   Poista
 3. Hehkeä neito Luisa on varmasti tehtävänsä hoitanut. Kyllä siinä hymy hyytyisi keltä tahansa, jos joutuisi koko kesän auringonpaahteisella kasvimaalla naakkoja torjumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä kyllä joudun epäilemään Luisan kykyjä ja luulen, että hän vain patsastelee kasvimaan reunalla. Itseäni näin aluksi hätkähdyttää, kun katson ikkunasta ja luulen, että joku ihminen seisoo marjapuskan keskellä :)

   Poista
 4. Onpa mainio!

  Minulla myös linnut käyvät nostamassa sipulit ylös

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 😄 Luisa on hauska apuri, joka joskus onnistuu pelästyttämänä minutkin. Harakat ovat viheliäisiä kavereita puutarhassa ja kehtaavat vielä nauraakin puutarhurille😄

   Poista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.