Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

perjantai 20. toukokuuta 2016

Ideakilpailu ja päivän kukkakuva

Rentukat loistavat kukkapenkissä pilvisen päivän aurinkoina.

Pistänpä pystyyn pienen ideakilpailun tänne blogiin. Syksyllä ihan sattumalta, liekö hyvää vai huonoa tuuria vai silkkaa typeryyttä pihallemme ilmestyi papukaijahäkki.No, ihan itse sen hommasin, vaikka papukaijaa eikä muutakaa lintua ole meille koskaan tulossa. Toisaalta olen aina haaveillut lintuhäkistä. Tosin sellaisesta pienestä, vaikka puuhun ripustettavasta,  jonne mahtuu laittamaan amppelikukan kasvamaan. Papukaijahäkkiä ei kyllä voi ripustaa mihinkään puuhun, mutta ehkä siitä voisi kehitellä kivan koristeen pihamaalle.

Häkki on n. 1,5 m korkea ja leveyttäkin on liki metri, joten kokoa riittää.  Tällä hetkellä häkki odottelee lopullista sijoituspaikkaansa verstasrakennuksen seinustalla.


Laittakaahan tuonne kommentteihin kivoja ideoita, miten hyödyntäisin tämän häkin puutarhassani. Nyt saa kehitellä hullujakin ajatuksia. Parhaan idean esittäjä saa palkinnoksi hyvää mieltä ja paljon mainetta :)


Ideoita odotellen ja aurinkoista viikonloppua toivotellen!15 kommenttia:

 1. Jotakin köynnöstäväähän siihen tietty voisi sivuille laittaa! Onko sen pohjassakin jonkinlainen ritilikkö, kuvasta ei oikein erotu? Keskeltä sitten roikkumaan tuonne sisälle joku ihanuus, joka on helppo kastella kun vain avaa tuon oven. Pohjalle(jos sellainen on) voisi tehdä vaikka kivan kollaasin sammalista ja erilaisista kivistä, ehkäpä jopa jonkin ihan pienoiskeijupuutarhan:)Jos haluaa kosteuden säilyvän, niin pohjalle joku tarjottimen tapainen johon tietysti pienet reiät kuitenkin, ettei ihan vedessä likoa keijujen varpaat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin ja ovea pitäisin sitten raollaan, ettei tule fiilistä vangituista keijukaisista:)

   Poista
  2. Kiitos Minna kivasta ideasta. Mahtavaa, kun tartuit haasteeseen. Pitää laittaa nyt ideat muhimaan ja aloittaa kehittely. Häkissä ei ole minkäänlaista pohjaa. Köynnökset on kyllä ollut omissa ajatuksissanikin.

   Poista
 2. Onpa kaunis! Minulla ideat tuppaavat tulemaan aina niin jälkijunassa, ettei tähän hätään mitään taida syntyä. Jotain roikkuvaa ja väleistä ulos tulevaa minäkin laittaisin. Ja Minnan tavoin jättäisin oven auki, että kukillakin olisi vapaampi olo.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Häkin tuunauksen voi tehdä joka vuosi uudelleen. Köynnökset ja roikkuvat ovat olleet omissa ajatuksissanikin.

   Poista
 3. Komea verenpisara roikkumaan häkin katosta ja ovet selälleen.

  VastaaPoista
 4. Ihania ideoita! Entisenä undulaatin kasvattajana ja neitokakadujen omistajana sujauttaisin häkkiin varmaankin juuri noita kukkien sijaan. Niin ihanan näköinen häkki on, että tuon myötä meille muuttasi taas lintutarha kotiin. :) Kukat ovat kuitenkin vaivattomampia ja vähemmän tilaa vaativia eikä niistä tarvitse päästä huoneeseen lentelemään. Komppaan siis edellisiä ideoita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnut olisivat kyllä aivan ihania, tosin niistä minulla ei ole kyllä kokemusta. Kukat taitavat kuitenkin tällä erää riittää itselleni. Pian alkaakin olla ideoiden toteutuksen aika. Kiva kun niitä on tullut mukavasti.

   Poista
 5. Verenpisara tai karjalan neito katosta roikkumaan. Olisi lapsuuden nostalgiaa mukana. Pohjapuutarhaan se ainoa bellis (jota pellikseksi kutsuttiin), jonka toivottavasti vielä löydät pihastasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karjalan neito kuulostaa hauskalta. Mahtaisikohan mahtua tuosta kapeasta ovesta.

   Poista
 6. Olen keijunmekkofani joten tietenkin ehdotan keijunmekkoa häkkiin, joka sitten kiipeilee siellä sinne ja tänne. Lisäksi voisi askarrella "oikeita" keijuja liihotttelemaan mukaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaapa, minkä olen jo hankkinut :) Ehkä viikonloppuna saan tehtyä suunnitelmani valmiiksi, kunhan saamme haettua pari vanhaa betonilaattaa mummolan pihalta. Oikeat keijut voisivat olla kivat, mutta nyt en jostain syystä ehdi askartelemaan :)

   Poista
 7. Talvella häkin sisälle voisi laittaa lintujen ruokintapaikan. Häkin ovi auki ja lintulauta sisälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! En ollutkaan ajatellut häkin talvikäyttöä. Kiitos ideasta, Anne!

   Poista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.