Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Ruosteinen köynnösportti

Vanha ystävä on täällä, paikoillaan puutarhassa. Monia vuosia sitten isäntä teki köynnösportin edelliseen puutarhaamme. Muuton jälkeen portti odotti paikkansa löytymistä mummolan autotallin takana useita vuosia. Siellä se on ruostunut ja hieman sammaloitunutkin. Koska pihallamme ei oikein mikään ole tiptop, niin portti sai tulla paikoilleen sellaisena, kuin oli.


Köynnösportti taitaa edustaa rappioromantiikkaa kuten puutarhassa häärijätkin, Ruostetta ja vikaa löytyy sieltä ja täältä. 


Portin juurelta sai paikkansa aikaisemmin hankkimani kärhö "Rouge Cardinal" ja jotta toisellakin puolella kasvaisi jotakin, kipaisin vielä penkomassa Prisman kärhöhyllyn ja ostin vielä hyvin vaalean sinisen "Blue Angel´n" . Toivottavasti sain ne tällä kertaa istutettua hieman syvemmälle kuin aikaisemmin omenapuun juurelle istuttamani "Piilu".Kesällä sitten kuljen kukkivan portin alitse   -ainakin kuvitelmissani, mutta toki toivon, että kärhöt kasvavat ja kukoistavat.


Aikoinaan kaariportti suunniteltiin niin, että siitä mahtuu kulkemaan kottikärryjen kanssa. Vaikka laatikkopuutarhan käytäviä ei ole portin mitoilla tehty, se sopi paikalleen kuin nakutettu.


Valkoisissa laatikoissa on kiviä, joita olisi tarkoitus laitella laatikkopuutarhan reunustan kiveykseksi. Aika tuntuu vain lipenevän käsistä kaikessa muussa pihapuuhassa. Miten toivoisinkaan saavani lisää tunteja vuorokauteen, tai sateet perutuksi. Niin monet suunnitelmat odottavat toteutumistaan ja keskeneräisyys harmittaa. Kaikkea ei vain mitenkään ennätä tehdä. Ehkä sade saa pihan vihertämään kunnolla sekä kasvimaahan laitetut perunat ja härkäpavut hyvään kasvun alkuun. Voihan olla, että nyt on vain keskityttävä sisäpuuhiin ja annettava sateen ropista. 


4 kommenttia:

 1. Ihana portti ja laatikkopuutarha!

  VastaaPoista
 2. Hurmaava portti ja sopii tosiaankin tuohon paikkaan aivan erinomaisesti.
  Sää aiheuttaa mutkia puutarhurin matkaan. Tänään piti viettää vapaapäivä pihahommissa, mutta aamu on mennyt sateen merkeissä. Nyt näyttäisi kirkastuvan, joten kohtapuoliin pihalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvittelen jo jouluvalotkin tuohon porttiin :) Sade häiritsee,kun katsoo ikkunasta, mutta kun ulkona sateessa puuhailee, ei sitä huomaakaan. Paitsi,jos sataa kaatamalla. Lauantaina olin koko päivän pihalla sateenripseestä huolimatta. Täällä ei vielä kirkastu ja nyt ehdin tänne blogimaailmaankin.

   Poista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.