Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

tiistai 24. toukokuuta 2016

Kadonneet kaunokaiset muistoissa

Miten voikaan yhden pienen kukkasen puuttumien kevään kukkien joukosta kirpaista. Bellikset ovat niin suloisia ja herkkiä ja nyt nuo kaikki ihanat pienet kaunokaiset ovat kadonneet. Talven ankaruus ja lumen puute sekä paksu jääkerros ovat koituneet näiden ihanien pikku kukkasten kohtaloksi. Kevät ilman belliksiä jää jotenkin vaillinaiseksi, joten kaivelin kuvatiedostoista aikaisemmin tänne blogiin laittamani kuvat pihamme kaunokaisista.


Viime keväänä perennapenkin kevätkunnostuksen yhteydessä laitoin ylimääräisiä belliksiä ruukkuun. Olipa ne ihania kevätkukkijoita.
Bellikset ilahduttavat myös myöhään syksyllä. Pihan viimeinen kukkija voi olla juuri bellis.
Jospa mullasta nousisi vielä muutama belliksen sirkkalehti, niin voisin ehkä syksyllä nähdä kaunokaisten kukintaa. Perennapenkin ruopsuttelu saa vielä hetken odottaa, ehkä hetken kuluttua pystyn erottamaan belliksen sirkkalehdet. Vielä hetken elän kaunokaisten löytymisen toivossa.

14 kommenttia:

 1. Belliksiä on minullakin ikävä, kitkeä en ole myöskään uskaltanut luumulehdossa siementaimien toivossa.

  Lintuhäkkiin laittaisin köynnöstä ja jonkun yllätyksen sisälle jonka näkee vain avoimesta ovesta. Ehkä joku mehikasvi/kiviastelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että bellikset pilkahtaisivat pian mullasta. Pian meillä on muuten hurja rikkaruohomatto edessä :)

   Lintuhäkki-idea on työn alla, mutta lisää ideoita otan vastaan ilomielin. Kiitos vinkistä :)

   Poista
 2. Toivotaan, että bellikset vielä nousevat. Aika tuhoisa talvi todellakin oli. Mutta onneksi puutarha ei ole meille elinkeino, ainoastaan rakas harrastus. Aurinkoisia päiviä täältä Pihakuiskaajan puutarhasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaa näin. Harrastuksissa on riskejä ja sääolosuhteillehan me ei oikein voida mitään. Suurempi vahinko on tosiaan niillä, jotka saavat elinkeinonsa puutarhasta. Luin vasta eräästä lähiseudun taimistosta, joka on etsinyt ihmisten pihoista kasveja, jotka taimistolta on kadonnut. Täällä onkin nyt sateista, mutta sekin tekee välillä hyvää.

   Poista
 3. sama juttu meillä, ei ole tänä keväänä niitä näkynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bellikset ovat taitaneet häipyä talven myötä koko Suomesta. Onneksi taimimyymälässä niitä näytti olevan.

   Poista
 4. Älä vielä heitä toivoasi nurkkaan. Löysin pari päivää sitten omista belliksistäni pienen pieniä siementaimia, joista yhdessä jopa minimaalinen kukka. Harvoin niin pienestä tulee yhtä suuri ilo.

  VastaaPoista
 5. Harmillista, mutta Betweenin viesti varmasti antaa toivoa! Ehkäpä niitä tosiaan mullasta vielä nousee. Meillä ei belliksiä kasva, täytyisi varmasti korjata se virhe, suloisia ovat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Entisessä pihassamme ei belliksiä kasvanut, ja täällä olin niin iloinen, kun huomasin ne. Niissä on jotain ihanaa, vaikka ovatkin niin pieniä.

   Poista
 6. Bellikset ovat suloisia! Viime kesänä hankin belliksen pikkutaimia, mutta eipä ole mitään ainakaan vielä näkynyt :) Jostain syystä en saa niitä menestymään. Ehkä nyt voisi syyttää viime talvea..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suloisia ovat, totisesti. Jospa vielä kesän mittaan joku nostaisi päänsä mullasta. Toivossa on hyvä elää.

   Poista
 7. Ihanat kuvat kukkasista <3 mukavaa kesän odottelua sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi! Toivon myös sinulle ihania kesäisiä hetkiä.

   Poista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.